L’exdirectora de la residència de Tremp on van morir 64 avis diu que el centre funcionava “correctament”

L'exresponsable culpa les monges del brot i dóna una versió exculpatòria que contradiu la de les treballadores

    L'exdirectora de la residència de Fiella de Tremp, al centre, entrant a declarar al jutjat de Tremp acompanyada de les seves advocades (ACN)

    L’exdirectora de la residència Fiella de Tremp, on l’any 2020 van morir 64 dels 142 residents per un brot de covid-19, ha declarat aquest dilluns al jutjat de Tremp que mentre ella va estar-hi treballant, fins que va agafar la baixa el 27 de novembre, tot funcionava “correctament”, i ha culpat les monges que atenien els usuaris del brot que va afectar el centre. L’advocat de l’acusació particular, Xavier Prats, ha explicat un cop acabada la vista que l’antiga responsable de la residència ha defensat al jutjat que les acusacions de les treballadores són “totalment falses i infundades” i que “tothom coneixia el pla de contingència” i disposava d’EPIs. L’exdirectora ha declarat per la causa per un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors.

    La llavors responsable de la residència ha contestat només a les preguntes que li ha formulat el jutge i la defensa, i ha negat tenir la culpa del brot succeït. De fet, ha donat una versió exculpatòria que ha justificat al·legant que ella té una formació d’educadora social i que, per tant, no tenia coneixements de medicina ni d’infermeria. A més, ha atribuït la culpa de la situació que es va viure a les monges que tenien cura dels usuaris.

    La versió que ha donat l’exdirectora contradiu totalment la de les treballadores de la residència, que van declarar que durant el brot hi havia “caos” i gent demanant ajuda al passadís. L’exresponsable ha assegurat que el personal coneixia el pla de contingència, que sí que hi havia EPIs per a tothom i que s’aïllaven els pacients positius de covid-19, fet que les treballadores van negar rotundament.

    Abans que l’exdirectora de la residència ha comparegut per videotrucada la llavors responsable d’Higiene Sanitària, que s’ha acollit al dret de no declarar. A més d’aquesta causa per un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors, ambdues exresponsables tenen pendent una altra causa per un delicte d’homicidi imprudent i tracte degradant per la mort dels ancians.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari