Les treballadores de la residència de Tremp: “Hi havia gent demanant ajuda al passadís”

Una desena d'empleades declaren que no disposaven d'EPIs i que només tenien una mascareta a la setmana

Residència Fiella de Tremp
Residència Fiella de Tremp

Aquest divendres han començat a declarar les treballadores de la residència Filella de Tremp (Pallars Jussà), on el 2020, durant l’etapa més dura de la covid, van morir un total de 64 residents. Segons ha explicat l’advocat de l’acusació popular, Xavier Prats, a l’ACN, els membres de la plantilla han afirmat que “va ser un caos” i que, fins i tot, “hi havia residents demanant ajuda al passadís”.

“Ningú coneixia el pla de contingència, ningú tenia EPIs i només els donaven una mascareta a la setmana“, ha manifestat l’advocat, que també ha explicat que les treballadores han declarat que es van trobar “soles”, sense “cap mena d’ajuda” i sense ningú que els donés “instruccions ni formació”. “No hi havia cap registre de temperatura als treballadors, no hi havia cap mesura de control horari ni sabien qui treballava i qui no“, ha destacat Prats.

Les treballadores han declarat davant el jutjat d’instrucció de Tremp, en la causa oberta contra l’exdirectora i l’exresponsable d’higiene sanitària de la residència per un presumpte delicte contra la seguretat en el treball. En total, està previst que declarin fins a 49 treballadores. Aquest divendres ho han fet nou i, segons l’advocat, els dies 19 i 26 d’abril ho faran diverses més.

També hi ha una altra causa oberta contra les mateixes exresponsables pels suposats delictes d’homicidi imprudent i tracte degradant, en la qual, el passat 31 de març, Mossos i directius de Salut van declarar davant el mateix jutjat que hi havia un “descontrol total” en la residència Filella.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari