El govern central pacta amb els sindicats pujar un 5% l’SMI

El salari mínim s'incrementarà 54 euros a partir del gener, passant de 1.080 a 1.134 euros mensuals

    El secretari d'Estat de Treball, Joaquin Pérez Rey, abans d'una reunió amb els agents socials a Madrid (ACN)

    El govern central ha tancat aquest divendres un acord per fixar la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) en un 5%. Tal com ha detallat en roda de premsa el secretari d’Estat de Treball, Joaquín Pérez, aquest increment s’ha pactat finalment només amb el suport dels sindicats. “El govern ha fet un gran esforç per intentar arribar a un acord amb totes les organitzacions sindicals i empresarials”, ha afirmat Pérez després de la darrera trobada amb els agents socials.

    L’acord suposa que l’SMI s’incrementi 54 euros i passi de 1.080 a 1.134 euros mensuals en 14 pagues, una pujada amb efectes retroactius al mes de gener. “Això beneficia a més de dos milions i mig de treballadors”, ha resolt el secretari d’Estat de Treball, després d’una cita que ha durat unes dues hores.

    Pérez ja va avisar que si les patronals es desmarcaven de l’acord, l’executiu central oferiria una pujada de l’SMI superior al 4%. La CEOE va rebutjar sumar-se al pacte i va considerar un “xantatge” les advertències del secretari d’Estat del Treball, motiu pel qual finalment el govern central ha buscat l’acord només amb els sindicats.

    (Visited 60 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari