La CEOE rebutja sumar-se a l’acord per apujar l’SMI: “No entrarem al xantatge”

La patronal, que critica la posició del Ministeri de Treball, anirà a les pròximes reunions "amb recel"

  El president de l'ATA (Asociación de Trabajadores Autónomos) i vicepresident de la CEOE, Lorenzo Amor, en un acte de Foment del Treball (@lorenzoamor_ata)

  El president de l’ATA (Asociación de Trabajadores Autónomos) i vicepresident de la CEOE, Lorenzo Amor, ha dit que la patronal “no estarà a l’acord” sobre el salari mínim interprofessional (SMI) perquè el govern central no ha acceptat indexar la pujada als contractes públics i una bonificació de cotitzacions per a l’agricultura. “Serem a la pròxima reunió que es convoqui, però la resposta ja la tenen. En aquestes circumstàncies, no entrarem al xantatge”, ha subratllat Amor en una roda de premsa aquest dimecres.

  La pròxima trobada per abordar l’increment de l’SMI està fixada aquest divendres. En declaracions als mitjans, Amor ha ressaltat que la posició de la CEOE ha sigut “coherent” al llarg de la negociació, plantejant una pujada del 3% més un 1% addicional si puja l’IPC, fet que va en línia amb els acords als convenis col·lectius. Segons Amor, el plantejament del Ministeri de Treball a la reunió d’aquest dilluns va ser “sorprenent”, perquè va obrir la porta a un increment de més del 4% si no hi havia acord amb la patronal. “Ens fan xantatge, o esteu a una pujada del 4% o afronteu les conseqüències”, ha criticat el vicepresident de la CEOE.

  El rebuig de la patronal implica que el ministeri que dirigeix Yolanda Díaz, haurà de buscar un acord amb els sindicats per incrementar les rendes més baixes, que ara cobren 1.080 euros al mes en catorze pagues. Amor ha detallat que la patronal va ser optimista després de la primera reunió de desembre, quan els sindicats i l’executiu central van expressar “reciprocitat” en la proposta d’indexar l’SMI als contractes públics, i ha lamentat la posició actual de Treball. En aquest sentit, ha avançat que la CEOE anirà a les pròximes meses de negociació “amb recel”.

  (Visited 37 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari