L’obligació de la mascareta a centres sanitaris passarà a recomanació si les infeccions baixen

El Ministeri de Sanitat flexibilitza l'obligatorietat de la norma, que ha entrat en vigor aquest dimecres

    Dues dones amb mascaretes

    El Ministeri de Sanitat ha decretat aquest dimecres l’obligació de dur la mascareta en hospitals i centres sanitaris, arran de l’increment d’infeccions respiratòries de les últimes setmanes, però ha introduït la possibilitat que aquesta mesura sigui només una recomanació si durant dues setmanes consecutives les xifres d’infeccions disminueixen i les autoritats de cada comunitat autònoma estan d’acord. Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Mónica García, arran d’haver rebut les al·legacions de les comunitats autònomes 48 hores després de la reunió del consell interterritorial aquest dilluns. La mesura ja l’apliquen sis autonomies, entre elles Catalunya.

    En una roda de premsa, la ministra ha explicat que les xifres actuals d’infeccions respiratòries són altes, però similars al període prepandèmic. Per això, i per establir unes “mesures bàsiques i mínimes” apreses durant la covid, Sanitat ha fet una declaració d’actuacions coordinades per establir un “aval jurídic” a l’obligatorietat dictada per algunes comunitats i alhora una certa “flexibilitat” depenent de les xifres de cada territori. García ha recordat que es recomana dur la mascareta en farmàcies, centres sociosanitaris, residències de gent gran i zones amb grans aglomeracions i, en aquest sentit, ha apel·lat al “sentit comú” de la ciutadania, que en molts casos ja es posa la mascareta en aquests àmbits. També es reforçaran les campanyes de vacunació i la recomanació de ventilar els espais tancats.

    Davant les crítiques del PP, la ministra ha demanat al partit que no entri en contradiccions, perquè algunes comunitats populars sí que han pres la mesura, i ha recordat que la mascareta als centres sanitaris ha rebut l’aval científic. En aquest sentit, García ha dit que les epidèmies respiratòries són normals a l’hivern, però “no ha de ser normal tensar el sistema sanitari” cada hivern.

    (Visited 31 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari