El Ministeri de Sanitat diu que l’obligatorietat de les mascaretes durarà “dues o tres setmanes”

Mónica García promet que dialogarà amb els agents socials abans d'activar l'autobaixa de tres dies

La ministra de Sanitat, Mónica García

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha justificat aquest dimarts la imposició a tots els territoris de l’ús de la mascareta als centres de salut de tota Espanya, una mesura anunciada al Consell Interterritorial de Salut que ja havien adoptat prèviament Catalunya i el País Valencià. En una entrevista a Antena 3, García ha afirmat que l’obligatorietat als centres sanitaris és “la millor mesura” per “contenir un pic” d’infeccions respiratòries, i “està avalada per la ciència”. A més, segons García, és una mesura “transitòria” que pot durar “dues o tres setmanes”.

L’executiu utilitzarà l’article 65 de la llei de cohesió i qualitat del sistema de salut, que regula la declaració d’actuacions coordinades i obliga les parts. Segons García, es tracta de donar “cobertura legal” als territoris que han adoptat aquesta decisió i “unificar criteris”. La mesura, ha dit, implica l’obligatorietat de dur mascareta als centres sanitaris i anirà acompanyada també de la recomanació d’utilitzar-la a les farmàcies i als centres sociosanitaris.

En tot cas, García ha rebutjat les crítiques que li arriben per part de comunitats del PP, ha recordat que aquesta és una competència autonòmica i que el Ministeri busca “unificar criteris” per donar “confiança” als ciutadans. Alhora, ha apuntat que el seu ministeri “està estudiant” amb els de Treball i Seguretat Social la implantació de l’autobaixa de tres dies per alleugerir l’atenció primària durant aquest pic d’infeccions respiratòries.

Segons la ministra, l’executiu “òbviament” actuarà amb “diàleg” amb els agents socials, als qui “convencerem del fet que és una bona mesura”. “Estudiarem com instaurar la mesura al sistema sanitari amb tranquil·litat, diàleg i evidència científica”, ha dit.

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari