Sanitat vol implementar la baixa automàtica de tres dies per rebaixar la saturació a l’atenció primària

Mónica García avisa que les autobaixes podrien quedar-se a llarg termini, ja que és una demanda històrica dels professionals

    La ministra de Sanitat, Mónica García, en una roda de premsa posterior al Consell de Ministres (Ministeri de Sanitat)

    El Ministeri de Sanitat estudia implementar la baixa automàtica de tres dies per rebaixar la saturació a l’atenció primària arran de l’augment dels contagis per virus respiratoris de les últimes setmanes. En una entrevista a Onda Cero aquest dilluns, la ministra de Sanitat, Mónica García, ha explicat la mesura està pensada perquè els treballadors puguin justificar una malaltia “lleu” mitjançant una “declaració responsable” quan es comencen a tenir els primers símptomes, per tal de no “burocratitzar i col·lapsar més” els centres sanitaris.

    “No pot ser que diguem a la gent que per una grip lleu no han d’anar al metge, però que hi hagin d’anar per un justificant de baixa. Això és ser ineficients amb la nostra sanitat”, ha afirmat la ministra, que ha defensat que les baixes sense justificant són una mesura “eficaç”. En aquest sentit, García ha afirmat que es vol “donar resposta a una necessitat immediata, però també a llarg termini amb una reforma que surti del diàleg social”, i que, per tant, s’estudia la possibilitat que siguin els treballadors els que s’autojustifiquin les absències laborals de menys de tres dies per una malaltia lleu que no precisi atenció mèdica.

    De fet, ha recordat que es tracta d’una “demanda històrica” de l’atenció primària que ja s’ha implementat en altres països com el Regne Unit, Portugal o Suècia, i que a Espanya es va aplicar durant l’estat d’alarma per la pandèmia de la covid-19.

    (Visited 64 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari