La mascareta torna a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya

Salut demanarà a l’Estat central que torni a autoritzar les baixes automàtiques com es va fer durant la covid

Personal sanitari de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona

La Generalitat ha decidit tornar a fer obligatòria la mascareta als centres sanitaris arran de l’important increment dels virus respiratoris en les últimes setmanes. El Govern també farà una resolució que s’enviarà a tots els centres sanitaris i es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El conseller de Salut, Manel Balcells, ho ha avançat a la xarxa X: “L’increment de virus respiratoris ens ha dut a decidir que a Catalunya la mascareta sigui obligatòria als centres sanitaris. Agraeixo la tasca dels professionals en aquest moments d’incidència del virus de la grip i afeccions respiratòries”. La mesura afecta els centres d’atenció primària, els hospitals i els centres sociosanitaris.

Salut també ha explicat a l’ACN que en la reunió de dilluns vinent del ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema de Salut, a la qual assistirà la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, demanarà que l’Estat central torni a permetre les baixes automàtiques i les declaracions responsables d’absència, figures que ja van funcionar durant la covid en el marc de l’estat d’alarma, i que s’han de regular al conjunt estatal. La incidència de la grip s’ha triplicat a Catalunya en les últimes quatre setmanes, i és de 153 casos per 100.000 habitants.

Alhora, la decisió de recuperar les mascaretes també s’ha pres al País Valencià com a mesura per frenar l’augment de contagis. Així ho ha determinat la Conselleria de Sanitat, i les últimes dades mostren 1.501 casos per 100.000 habitants després de les festes de Nadal i Cap d’Any.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari