Primera reunió del govern català amb els partits després dels mals resultats de PISA

Vox s'ha queixat que l'executiu d'Aragonès els ha "exclòs", tot i que diuen que tampoc anirien a la cimera

    Intervenció del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament (ACN)

    Dues setmanes després dels resultats de l’informe PISA, el Govern de la Generalitat i els partits es reuniran a les 18 hores al Palau de la Generalitat en una cimera convocada pel president de l’executiu català, Pere Aragonès, amb l’objectiu que sigui un “punt de partida” per poder construir grans acords. Es preveu que s’allargui unes dues hores i no se n’esperen grans anuncis ja que, segons apunten des de la Generalitat, es tracta només d’una primera reunió. Aquest dilluns, en el marc de la compareixença de la consellera d’Educació, Anna Simó, al Parlament, PSC, Junts, comuns i CUP es van oferir al govern català per afrontar la “crisi” de l’educació, però també li demanen un “gir”.

    Aragonès va anunciar la cimera d’educació la setmana passada, en el marc del ple del Parlament, i vol que la reunió serveixi per avançar en acords i compromisos. La idea del president de la Generalitat és compartir el diagnòstic de la situació i debatre propostes, i considera que els consensos del debat monogràfic sobre educació del passat juliol poden ser un bon punt de partida.

    A la reunió d’aquest dimarts a la tarda hi haurà tots els partits amb representació al Parlament a excepció de Vox, que s’ha queixat que el govern català els ha “exclòs”. De totes maneres, la formació d’extrema dreta ha assenyalat que no seurà amb els partits que “durant dècades i de forma interrompuda han imposat les mateixes polítiques fallides”.

    (Visited 52 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari