Salut reconeix que l’acord de l’ICS no és “suficient” davant el “malestar” de les infermeres

La Generalitat demanarà al Consell Interterritorial de Salut un millor reconeixement en la categoria professional d'infermeria

  El conseller de Salut, Manel Balcells, en una atenció als mitjans de comunicació al departament (ACN)

  El conseller de Salut, Manel Balcells, ha reiterat que el tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’empresa pública que gestiona la majoria de CAP i alguns hospitals, és un “gran acord”, però ha admès ara que pot resultar insuficient tenint en compte el “malestar significatiu” que alguns col·lectius, com les infermeres, han mostrat amb vagues i mobilitzacions de centenars de professionals. “L’acord és bo, però no és suficient”, ha reconegut el titular de Salut en una roda de premsa aquest divendres.

  De fet, Balcells ha avançat que aquest divendres la Generalitat demanarà al Consell d’Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) -on estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat- que les infermeres siguin reconegudes en la categoria professional A1 -una de les grans reclamacions del col·lectiu- i també exigirà millores per als tècnics superiors i les tècniques en cures d’auxiliar d’infermeria (TCAI). El conseller, a més, ha anunciat una reunió amb la ministra de Sanitat, Mónica García, en les pròximes setmanes.

  (Visited 72 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari