Protesta de centenars de sanitaris davant del Parlament en la segona jornada de vaga contra el conveni de l’ICS

Els sindicats mantenen l'amenaça d'aturada indefinida i sostenen que hi ha temps de tombar el preacord

Protesta de sanitaris a les portes del Parlament

Centenars de sanitaris s’han manifestat aquest dimecres davant del Parlament de Catalunya en el segon dia de vaga contra el tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS).

La protesta, convocada pels sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat, SOM Intersindical, la Intersindical i Infermeres de Catalunya, ha coincidit amb el ple on el conseller de Salut, Manel Balcells, ha defensat l’acord pel conveni de l’ICS perquè ha estat aprovat per 13 dels 15 delegats sindicats, i ha insistit que la vaga convocada és dels “sindicats minoritaris”.

Balcells s’ha compromès a obrir “els espais de diàleg necessaris” per resoldre el “descontentament”, però ha afegit que el preacord “està signat, no el podem tocar i no el tocarem“.

Els sindicats, per la seva part, han tornat a demanar la dimissió del conseller i han defensat que “encara hi ha temps” de fer caure l’acord. A més, han mantingut l’amenaça d’una aturada indefinida.

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu policial amb diversos agents de l’ARRO que han acordonat la porta principal del Parlament. Durant la intervenció del conseller Balcells davant del ple, que ha tingut lloc aquest dimecres cap a les 9 hores, un petit grup que es trobava a la manifestació ha entrat a l’hemicicle on han desplegat una pancarta on es podia llegir “Tombem el preacord”, que la presidenta de la cambra, Anna Erra, ha ordenat retirar.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari