Simó anuncia “canvis de fons” per potenciar el Consell Superior d’Avaluació

La consellera descarta un cop de timó i presenta deu objectius a llarg termini

La consellera Anna Simó

Foto: ACN, Blanca Blay

La consellera d’Educació de la Generalitat, Anna Simó, ha anunciat aquest dilluns “canvis de fons” a partir del gener al Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu per convertir-lo en “en una agència potent” d’avaluació i prospecció educativa, un ens ja previst per la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Després dels mals resultats de Catalunya a l’informe PISA i la polèmica per l’atribució inicial a una mostra errònia, la consellera Simó ha defensat que l’agència ha de ser “la proa” del departament perquè cal ser “molt exigents i rigorosos” en l’avaluació de les polítiques educatives, recull l’ACN.

Simó, que ha descartat donar un cop de timó, ha indicat que ja s’havia detectat una crisi educativa a Catalunya sobre la qual s’han adoptat mesures que ja donen resultats. A més, ha considerat que la polèmica generada per la davallada a l’informe PISA proporciona “una oportunitat” per centrar el debat en l’educació, i ha cridat a “fer pinya” per “apuntalar” un sistema del qual ha dit que té bons fonaments per també “punts que trontollen”.

La consellera ha presentat deu objectius a llarg termini, entre els quals hi ha un compromís de país per a la inclusió d’alumnes vulnerables, un pacte per una educació universal i gratuïta per als nens de fins a 3 anys, millores en la formació dels docents, millores en l’ensenyament de la lectura i les matemàtiques, un pla per reduir l’abandonament escolar al 10%, i l’establiment d’un pla d’educació a temps complet amb activitats extraescolars que tinguin valor curricular, com el de Portugal.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari