A Laporta no li quadra el nombre de socis i n’hi desapareixen 3.545

A més dels 30.770 que no han verificat la seva identitat en el procés de verificació del cens, s'ha detectat un desquadri important i inexplicable a les xifres oficials entre l'anunciada el 30 de juny 144.846 i els 141.301 d'ara

L'assemblea general ordinària del Barça del 2021

“El termini d’actualització de dades al cens de socis i sòcies del FC Barcelona va finalitzar ahir, 30 de novembre, amb un total de 110.531 actualitzacions. Els 30.770 socis i sòcies que no han completat el cens podran regularitzar la seva situació fins al termini que marquen els Estatuts del Club per fer fefaent la baixa definitiva”. Amb aquest text anunciava la junta de Joan Laporta el que pot ser el daltabaix social més gran dels últims temps si d’aquí a final d’any no es produeix un miracle.

La informació, encara que asèptica, obre dos grans interrogants, el primer i més urgent saber si el breu període afegit de cortesia ofert per la junta maquillarà aquesta fuita del segle que estrena per primera vegada el debat al voltant de si el ‘laportisme sociològic’ ha influït veritablement en aquesta situació o és que, de cop i volta, una part de la massa social blaugrana s’ha passat a la Kings League i ja tornarà quan Gerard Piqué sigui president…

Avaluacions frívoles a part, es fa difícil un diagnòstic sobre aquesta Gran Depressió del sentiment blaugrana. Per més que alguns s’hagin despistat costa imaginar que es compten per desenes de milers i que per la dificultat dels de més edat en el maneig de les accions telemàtiques exigides també sigui un exèrcit de dimensions napoleòniques el gruix dels que no s’hagin pogut recolzar en un familiar, amic o veí per identificar-se. La casuística d’aquest tipus de complicacions no pot ser, en cap cas, tan elevada si, a més, es té en compte que el primer termini per finalitzar el tràmit es va complir el 30 de juny i s’ha prorrogat fins a final d’any. Alguna altra raó ha d’haver afegida a la ineptitud i la negligència, també demostrable, de l’OAB a l’hora de plantejar una actualització del cens amb tanta desgana i errors.

La segona incògnita és pura aritmètica i se centra a esbrinar on han anat a parar 3.545 socis desapareguts segons es desprèn del marasme de les comunicacions oficials de la junta directiva. La sintètica nota del club de divendres passat dona una determinada suma entre els que han tramitat la seva verificació censal, 110.531, més els que no, 30.770, és a dir 141.301 socis en total, que conformarien la massa social abans de processar les incidències del termini ampliat finalment per Laporta fins al darrer dia del mes passat.

Tot i això, a la memòria oficial lliurada i aprovada a l’assemblea d’octubre, el nombre de socis oficial en data de 30 de juny de 2023 va ser de 144.846, és a dir 3.545 socis més d’aquesta altra base resultant d’annexar els que sí que s’han identificat i els que no. Costa creure que hi hagi un altre col·lectiu volàtil que no pertanyi a cap dels dos. També s’ha de suposar que el recompte anual, oficial, el 30 de juny de cada any, és absolutament correcte i exacte, ja que s’ha de correspondre amb una actualització que té en compte els carnets anuals renovats, i per tant ingressats com és obligatori a través de la domiciliació bancària, a 31 de desembre de 2022.

Fins que es fa públic el net dels socis al corrent de pagament, prèviament, al llarg dels mesos de gener i febrer, es registren i es resolen les incidències que es puguin produir: es ratifiquen les baixes per defunció que hi puguin constar i els carnets no renovats per aquesta causa o per la renúncia expressa a la condició d’aquells que no ho desitgen i es descompten del cens de manera que cadascun, quan va rebre el nou carnet de soci vàlid per a tot l’any 2023, va poder comprovar que el seu nombre d’afiliats havia baixat respecte a l’anterior. El resultat final és una xifra que es publica a la memòria actualitzada a 30 de juny i que es manté invariable fins que es recompti de nou a partir de l’1 de gener de 2024, en aquest cas amb l’impacte extra d’aquesta verificació digital estrenada i decidida per la junta de Laporta. Aquesta quantitat oficialitzada per la junta de 144.846 socis no es correspon, en canvi, i de manera sorprenent, amb els comptes provisionals el 30 de novembre també certifiques des de l’administració de l’OAB de 141.301.

Un misteri insondable es miri per on es miri que segurament s’acabarà resolent en un parell de mesos amb dades que continuaran sent desquadrades i incomprensibles fent més complicat entendre l’embrancada rebotiga des de la qual treballa aquesta junta directiva.

Qualsevol conjectura és possible, inclosa que per aquest afany mediàtic de la junta s’hagués inflat artificialment, o d’alguna manera, el volum de socis per intentar demostrar l’encert d’obrir l’accés universal a qualsevol ciutadà, resident o estranger, a la condició soci, restringida i limitada entre 2010 i 2021 abans del retorn de Laporta a la presidència. Aquest efecte, segons les dades de la memòria, va ser acusat positivament passant de 137.514 socis el 2021 a 143.086 el 2022 i als 144.846 del 2023, un creixement que no guarda cap lògica ni coherència amb l’enfonsament que suggereixen els resultats de la recent posada al dia de la massa social ni amb el presumpte interès de la majoria per mantenir la possibilitat de continuar sent abonat al nou Spotify Camp Nou, objectiu aparentment tan senzill com conservar el carnet de soci per 208 euros a l’any, aprofitar l’exempció de no pagar abonament a Montjuïc sense penalització i esperar al final de les obres per continuar exercint de soci abonat. Això sí, al preu que es fixi al seu dia, que no serà ni de bon tros tan econòmic com fins a la demolició de la Tercera Graderia.

(Visited 158 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari