Catalunya i Espanya sumen el tercer trimestre les xifres més baixes registrades d’execucions hipotecàries

440 dels 2.306 procediments en territori espanyol entre el juliol i el novembre del 2022 corresponen a habitatges catalans

Bloc de pisos a Tarragona

Foto: ACN, Mar Rovira

Catalunya va registrar 440 execucions hipotecàries sobre habitatges durant el tercer trimestre del 2023, la xifra més baixa des que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) va començar a recollir dades per comunitats autònomes el 2014.

Segons les dades provisionals publicades aquest dimarts i difoses per l’ACN, entre el juliol i el setembre es van registrar 134 procediments menys que el mateix període de fa un any, quan van ser 574, i 317 menys en comparació amb el trimestre anterior (757).

De les 440 execucions del tercer trimestre d’enguany, 384 van ser sobre persones físiques i 56 sobre persones jurídiques. Catalunya va ser la tercera comunitat autònoma amb més procediments sobre habitatges, per darrere d’Andalusia (592) i la Comunitat Valenciana (448).

Xifra mínima també a Espanya
Al conjunt d’Espanya, durant el tercer trimestre es van registrar 2.306 execucions hipotecàries sobre habitatges i, com en el cas de Catalunya, es tracta del mínim de la sèrie històrica.

En comparació amb el mateix període de l’any passat, la xifra de procediments va baixar un 21,6% i respecte del trimestre anterior va retrocedir un 37,3%. Fins a 2.089 execucions van ser sobre habitatges de persones físiques, dels quals 1.721 eren domicilis habituals.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari