Ester Capella menteix en una resposta parlamentària en parlar de les incidències a Ferrocarrils de la Generalitat

Presenta un balanç de gener a agost en què n’ignora desenes, fins i tot la del tren que havia d’anar a Terrassa i es va desviar cap a Sabadell el mes de maig

Resposta de la consellera de Territori, Ester Capella, al diputat socialista Jordi Terrades sobre les incidències a FGC entre gener i agost de 2023

Ester Capella ha presentat un balanç de les incidències que ha patit el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre els mesos de gener i agost que és una veritable presa de pèl. La consellera de Territori ha contestat una pregunta per escrit del diputat socialista Jordi Terrades dient que, en aquell període, FGC només va tenir 17 incidències: 3 a la línia Barcelona-Vallès, 12 a la Barcelona-Anoia i 2 a la Lleida-La Pobla. A més, ha afegit que 5 de les incidències han estat per “motius aliens al servei”. Un simple cop d’ull al perfil corporatiu de FGC a X demostra que aquesta xifra està molt allunyada de la realitat.

La resposta és tant esperpèntica que no hi consta ni tan sols l’error que va cometre el Centre de Control de Trànsit de l’empresa, el 15 de maig, quan va desviar cap a Sabadell un tren de la línia Barcelona-Vallès que havia d’anar a Terrassa. La consellera de Territori assegura en la seva resposta a Terrades que el mes de maig els trens de FGC no van patir cap incidència, ni a la línia Barcelona-Vallès ni a cap de les seves línies. També afirma, per exemple, que el mes anterior, l’abril, tampoc no es va produir cap incidència en aquesta línia. El 24 d’abril, FGC anunciava a X: “Línia Barcelona-Vallès. El servei de trens funciona amb la freqüència alterada a causa d’una avaria de tren i un acte vandàlic”. Dos dies després, nova avaria: “Línia Barcelona-Vallès. El servei de trens de la Línia S2 amb origen a Pl.Catalunya funciona amb la freqüència de pas alterada, des de l’estació de Sant Cugat, a causa d’una avaria de tren”. El mateix dia, el servei entre Mira-sol i Rubí va estar interromput “a causa d’un atropellament”.

Al juliol no hi va haver cap incidència a la línia Barcelona-Vallès, segons la consellera. El dia 4, la companyia va informar que en aquesta línia “el servei de trens amb origen a la plaça de Catalunya funciona amb les freqüències de pas alterades a causa d’una avaria de tren”.

FGC considera una incidència quan, per algun motiu, un tren porta un retard de més tres minuts. Així ho explicava en un missatge a X la pròpia empresa: “Ferrocarrils considera que una incidència és determinada com a tal quan afecta el trànsit ferroviari en un lapse de temps superior als 3 minuts”. Pràcticament cada dia hi ha retards superiors als tres minuts en les línies de tren de les quals informa Capella en la seva resposta parlamentària.

Curiosament, les dades d’incidències que aporta són molt inferiors a les que Territori va assegurar que s’havien produït l’any passat entre els mesos de gener i novembre. En aquells 11 mesos, segons l’aleshores conseller Juli Fernández, les tres línies esmentades de FGC van patir 79 incidències: 37 a la del Vallès, 26 a la de l’Anoia i 16 a la de Lleida-La Pobla de Segur. És a dir, de 79 incidències en 11 mesos el 2022 a 17 en 8 mesos el 2023. Passar de set incidències al mes el 2022 a dues no és cap èxit de la gestió gloriosa de la nova consellera sinó una fake news de les gruixudes.

(Visited 358 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Ester Capella menteix en una resposta parlamentària en parlar de les incidències a Ferrocarrils de la Generalitat”

  1. Caldria inventar un premi de la incompetència i la inaptitud. Fa uns anys va donar un ajut milionari a l’Institu Nova Història, d’on va sortir la fantàstica idea que afirmava que Shakespeare, Santa Teresa, Cervantes i uns quants més van ser catalans.

    Respon

Feu un comentari