Sánchez admet que l’amnistia “probablement no era el pas següent que volia donar”

El president del govern central argumenta que calia "optar pel possible" per frenar la ultradreta

  El president del govern central, Pedro Sánchez, a TVE

  El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha admès aquest dijous en una entrevista a TVE que el seu canvi de posició respecte a l’amnistia és fruit de la necessitat de “normalitzar i estabilitzar” la situació política a Catalunya i de construir una majoria parlamentària. “Probablement, aquest no era el pas següent que volia donar, però és un pas coherent i conseqüent amb la política de normalització a Catalunya dels últims quatre anys”, ha sentenciat.

  Sánchez ha defensat la seva estratègia de pactes amb les formacions independentistes en una entrevista en què ha recordat que, “en política, s’ha de triar entre les solucions ideals i les possibles” que cal posar en marxa “quan un no té majoria absoluta”. A més, el president del govern central ha augurat que, igual que amb la llei de matrimoni homosexual, la dreta acabarà acceptant que l’amnistia “és bona per al país”.

  En tot cas, Sánchez ha apuntat que després de les eleccions del 23 de juliol va “tenir clar” que calia “optar pel possible” per frenar la ultradreta: “Vaig haver d’escoltar els grups parlamentaris i armar una majoria”, ha dit.

  Defensa el verificador

  El president d’Espanya també ha defensat la presència del verificador en les reunions amb ERC i Junts i ha argumentat que “és bo que si dos no s’entenen, hi hagi una persona que acompanyi“, perquè “ens hem convocat a parlar des d’una extraordinària desconfiança”, i “ens pot ajudar a arribar a acords”. “Tant de bo en el futur no necessitem aquest sistema de verificació”, ha manifestat Sánchez.

  Pel que fa a l’existència de lawfare, Sánchez s’ha limitat a apuntar que durant l’etapa del PP es van “instrumentalitzar institucions al nostre país com la policia per perseguir personatges polítics i ocultar proves que perjudicaven el PP”, com, ha recordat, va passar en l’Operació Kitchen. També ha assenyalat que les comissions d’investigació que consten a l’acord amb Junts no suposen un qüestionament de les sentències judicials, però les seves conclusions “sí que poden ser enviades a la Fiscalia perquè les tingui en compte”.

  (Visited 38 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari