El ple del Congrés debat la presa en consideració de la llei d’amnistia

La previsió és que la majoria formada per PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG faciliti la tramitació per la via urgent

El Congrés dels Diputats

Foto: Congrés dels Diputats

El ple del Congrés dels Diputats celebra aquest dimarts el debat de la presa en consideració de la proposició de llei d’amnistia. En aquesta sessió, sense la presència del president del govern, Pedro Sánchez, els grups debatran la norma i votaran si obren la porta a la seva tramitació i si ho fan per la via d’urgència. Previsiblement, la llei superarà ambdues votacions amb el suport del PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG, que sumen 178 vots, mentre que s’hi oposaran PP, Vox, UPN i CC, amb 172 vots.

La llei va entrar a la cambra baixa de la mà del PSOE, que la va registrar en solitari fruit de les dificultats d’acabar de tancar un acord amb ERC. Els socialistes van demanar que es tramiti per la via d’urgència, fet que reduiria els temps a la meitat respecte a una iniciativa que es tramita per la via ordinària. Malgrat les dificultats per tancar definitivament l’acord amb ERC, la llei compta ja amb el suport dels socis de l’executiu i té garantida la seva aprovació.

Per part del PSOE, serà el portaveu Patxi López qui defensarà l’amnistia, mentre que per part del PP, serà el líder de la formació, Alberto Núñez Feijóo, l’encarregat de transmetre al govern central el rebuig del seu partit a la norma.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari