Erra insta Madaula a “reflexionar” sobre si s’ha de mantenir a la Mesa davant la “manca de confiança”

La presidenta del Parlament de Catalunya i la secretària segona s'han reunit durant 40 minuts

  La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha instat la secretària segona de la Mesa de la cambra, Aurora Madaula, a “reflexionar” sobre la seva continuïtat en aquest òrgan parlamentari. Totes dues dirigents de Junts per Catalunya han mantingut una reunió aquest dijous al matí al despatx d’Erra, durant prop de 40 minuts.

  Segons fonts de Presidència de la cambra catalana, Erra ha constatat la “manca de confiança” per totes parts. La presidenta de la cambra no ha fixat cap termini per a aquest període de “reflexió” i no ha qüestionat la seva continuïtat com a diputada.

  En aquests moments, el comitè del partit té tres denúncies damunt la taula: la de Madaula, per una banda, la de 20 dels 31 diputats de Junts i la de la sectorial de feminisme del partit per l’altra.

  La reunió ha servit per a fer un “intercanvi d’opinions”, segons expliquen fonts de Presidència, que assenyalen que Anna Erra ha constatat “la manca de confiança generalitzada” per totes bandes, especialment entre Madaula i el grup parlamentari. La majoria dels diputats -22 de 31- van donar suport a un escrit de queixa contra la secretària segona per les seves acusacions en una trobada celebrada aquest dilluns.

  La polèmica va esclatar divendres passat, al Parlament de les Dones celebrat a la cambra catalana. Durant la seva intervenció, Aurora Madaula va emocionar-se quan va explicar sense donar detalls una situació de “violència silenciosa” per part de companys i companyes. Va denunciar com a violència el fet que “et modifiquin una proposta sense la teva opinió”.

  Segons fonts parlamentàries, Madaula feia referència al suport que ella va donar en nom del grup a una declaració de suport de Vanessa Mendoza, activista andorrana que s’enfronta a judici per defensar el dret a l’avortament al Principat d’Andorra, sense haver-ho consensuat prèviament. Junts va acabar retirant la firma.

  No pot ser destituïda
  Erra ha instat Madaula a “reflexionar” per fer un pas al costat i renunciar com a diputada davant la impossibilitat de cessar-la, en tractar-se d’un càrrec escollit pel ple de la cambra.

  La secretària segona, afí a la presidenta de Junts, Laura Borràs, va entrar a la Mesa del Parlament en el mateix ple que Borràs va ser elegida presidenta de la cambra catalana. A banda d’Erra, Madaula és l’únic càrrec que té Junts a l’òrgan de govern de la cambra.

  (Visited 115 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari