Cancel·lats uns 400 trens a Catalunya i 1.500 a tot Espanya per la vaga contra el traspàs de Rodalies

Els treballadors de Renfe i d'Adif critiquen la "falta de transparència" de l'acord i demanen aclarir el seu futur

  Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels (ACN)
  Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels (ACN)

  Renfe s’ha vist obligada a cancel·lar uns 400 trens a Catalunya i uns 1.550 al conjunt d’Espanya a causa de la vaga contra el traspàs de competències de la xarxa de Rodalies pactat pel PSOE i ERC en el marc de la investidura de Pedro Sánchez. A aquesta xifra se sumen, a més, un total de 990 combois de mercaderies que deixaran de circular durant les vagues de 24 hores convocades arreu del país el 24 i 30 de novembre i els dies 1, 4 i 5 de desembre, coincidint amb el pont de la Constitució.

  El Ministeri de Transports ha fixat uns serveis mínims d’entre el 50 i el 75% en els trens de Rodalies; un 65% en els trens de mitja distància; un 72% en els combois d’alta velocitat i/o llarga distància; i un 25% en el cas dels trens de mercaderies. Pel que fa a les Rodalies de Catalunya, el Govern de la Generalitat ha fixat una freqüència de pas del 66% en les hores puntes i del 33% la resta del servei els cinc dies de vaga.

  Les aturades de 24 hores també seran secundades pels treballadors d’Adif els quals, com la resta de treballadors, reclamen aclarir quin serà el seu futur després del traspàs integral de Rodalies a la Generalitat. De fet, els sindicats Semaf, CCOO, UGT, CGT, Sindicat Ferroviari (SF) i Sindicat de Circulació Ferroviari (SCF) van decidir per unanimitat convocar una jornada de protesta després de fer-se públic l’acord, el qual veuen amb inquietud per la “falta de transparència” d’un procés “que és molt genèric” i s’ha oblidat de tancar els aspectes tècnics.

  El trasllat podria afectar uns 2.500 empleats de Renfe i uns 1.500 d’Adif que treballen a Catalunya, però els sindicats consideren que la qüestió implica tota la plantilla, d’uns 15.000 empleats a Renfe i 15.000 a Adif, perquè comparteixen els plans d’ocupació. Una de les preocupacions dels treballadors és garantir els trasllats a altres punts d’Espanya.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari