Els sindicats de Renfe i Adif avisen que el traspàs de Rodalies “trenca” l’empresa

Els treballadors temen que "s'escampi l'exemple" i les dues empreses acabin fragmentades en 17 serveis regionals

  Els representants sindicals de Renfe i Adif, aquest dimecres en roda de premsa a Madrid (ACN)

  Els sindicats CCOO, UGT, CGT, Semaf, CGE i el Sindicat Ferroviari (SF) a Renfe i Adif han clamat aquest dimecres contra el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat que preveu l’acord d’ERC i el PSOE per investir Pedro Sánchez. Segons han alertat en una roda de premsa a Madrid, “l’ambició política” del text suposa el “trencament” dels drets dels treballadors i la “ruptura” del Grup Renfe.

  “Un cop més l’ambició política ha passat per sobre”, ha asseverat el president del comitè general, Andrés Rubio, que ha lamentat que no s’hagi escoltat els treballadors. Els sindicats, que han convocat una vaga de cinc dies, temen també que “s’escampi l’exemple” a altres comunitats autònomes i les dues empreses públiques acabin fragmentades en 17 serveis regionals. “Correm el risc que se segmentin les dues empreses en 17 empreses petites i això, des del comitè general, no ho permetrem, i per això hem convocat aquestes mobilitzacions”, ha afirmat per la seva part el portaveu del SF, Rafael Escudero.

  Els sindicats de Renfe i Adif van anunciar aquest dimarts la vaga per protestar contra la “incertesa” que genera entre els empleats l’acord pel traspàs de Rodalies. En un comunicat, els comitès generals de les dues empreses públiques van indicar que les aturades contra la “segregació” de plantilla se celebraran el 24 i 30 novembre i l’1, el 4 i el 5 de desembre, coincidint amb l’inici del pont de la Puríssima.

  La mobilització serà de 24 hores i està convocada pel conjunt de la xarxa a tot Espanya, inclosa l’alta velocitat, els regionals i les mercaderies. A banda de protestar contra l’acord entre ERC i PSOE anunciat dijous passat, la vaga també rebutja la privatització “encoberta” que, consideren, pateix el servei de Renfe Mercaderies.

  (Visited 53 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari