Yolanda Díaz demana a Sánchez que “el punt i a part s’ha de dotar de contingut”

La vicepresidenta demana a Feijóo que deixi de qüestionar els resultats "legítims" de les urnes i respecti el país

Yolanda Díaz

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha instat el president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, a impulsar “noves polítiques públiques” després que hagi anunciat que es manté al càrrec. “El punt i a part s’ha de dotar de contingut”, ha afegit en roda de premsa.

Segons Díaz, s’ha de complir “íntegrament” amb els acords d’investidura i anar “més enllà”. “Necessitem més que ahir aprofundir en les transformacions que vam iniciar en la passada legislatura”, ha assegurat. La líder de Sumar també s’ha dirigit al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per demanar-li que deixi de qüestionar els resultats “legítims” de les urnes i respecti el país.

Díaz ha explicat que aquest mateix matí es reunirà amb Sánchez i ha garantit que l’executiu seguirà governant. La vicepresidenta creu que el que ha passat els últims dies marca “un abans i un després”. I ha insistit que el “punt i a part” al que ha fet referència el president del govern espanyol “s’ha de dotar de contingut”. En aquest sentit, ha apostat per reformar ja la llei mordassa tal que com estableix l’acord del govern de coalició.

Preguntada per la reforma bloquejada del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Díaz ha respost que s’ha de democratitzar de manera urgent el poder judicial, i ha afegit que “la imatge negociant amb el PP és també un punt i a part”.

“Els intents de desestabilitzar el govern es responen només amb dues eines: més democràcia i més drets. Necessitem més que mai un govern que avanci i no es detingui”, ha defensat Díaz. La vicepresidenta ha expressat el seu respecte per la decisió de Sánchez i ha afegit que avui, més que mai, es necessita “serenitat, serietat i un horitzó de país”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari