Montero, sobre Sánchez: “Ens fa fora del govern per fer el que vam dir que faríem”

L'exministra d'Igualtat demana "valentia" a Redondo per incomodar els homes "amics del president"

    L'exministra d'Igualtat, Irene Montero (Ministeri d'Igualtat)
    L'exministra d'Igualtat, Irene Montero (Ministeri d'Igualtat).

    La ja exministra d’Igualtat Irene Montero s’ha acomiadat aquest dimarts del càrrec i ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat d’expulsar Podem de l’executiu i “trencar la unitat d’un bloc democràtic” de l’esquerra. En el seu discurs durant el traspàs de carteres amb la nova titular d’Igualtat, la socialista Ana Redondo, Montero s’ha referit a la també exministra de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra, i ha indicat que “avui Pedro Sánchez ens fa fora d’aquest govern precisament per fer el que vam dir que faríem: posar les institucions al servei de l’avenç en drets feministes”.

    L’extitular d’Igualtat també ha aprofitat per demanar a la nova ministra del PSOE que tingui “valentia per incomodar els homes de 40 i 50 anys amics del president”, i li ha desitjat que s’envolti del “millor equip” i que mai la “deixin sola”. “El feminisme és un moviment molt poderós que conquereix drets fent preguntes que mai ningú abans no es feia”, ha reflexionat.

    Montero ha celebrat que el feminisme “ho està canviant tot” gràcies a les lleis i a un “poderós moviment popular”, i ha subratllat que “el que fins ara era normal, ja no ho és”, com “un petó no consentit o que et toquin al metro o a la feina”. També ha reivindicat la lluita del col·lectiu LGTBI la lluita trans, i ha demanat no callar davant de les injustícies: “El silenci és còmplice de la violència i de les injustícies. És una ferida de mort a la democràcia”.

    (Visited 60 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari