Podemos considera el nou govern una victòria de “les posicions més conservadores”

El portaveu Pablo Fernández acusa Pedro Sánchez i Yolanda Díaz de frustrar "transformacions profundes" i "canvis reals"

El portaveu de Podemos, Pablo Fernández

Podemos ha acusat aquest dilluns el president del govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, de deixar-lo fora del nou executiu de coalició “perquè el PSOE estigui còmode, perquè no hi hagi ningú que digui veritats incòmodes”, que “pressioni al govern per l’esquerra” o que “incomodi” el poder judicial.

El portaveu morat, Pablo Fernández, ha considerat que amb la formació del nou govern “guanyen les posicions més conservadores”, i ha jutjat “lamentable” el fet que Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles repeteixin, respectivament, com a ministres de l’Interior i de Defensa. “Això aventura que poques transformacions progressistes es donaran la pròxima legislatura”, ha afegit.

Fernández ha presentat el nou govern com “una molt mala notícia per a Espanya”, adduint que “limita, quan no talla completament, les possibilitats de transformacions profundes i de canvis reals”.

Sobre l’exclusió de Podemos, el portaveu morat també ha afirmat que el seu partit va impulsar “les mesures més ambicioses” de l’anterior mandat i ha destacat que ara l’han deixat fora “per exemple, perquè ningú en el Consell de Ministres digui que s’ha de detenir [el president d’Israel, Benjamin] Netanyahu”; o exigeixi que Espanya, amb la presidència de torn de la UE, “trenqui relacions diplomàtiques amb Israel”; o que ningú “incomodi de veritat el poder econòmic, el poder judicial i el poder mediàtic”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari