Junts deixa sola ERC en la presentació d’esmenes a la llei d’amnistia

Turull argumenta que no apareix la paraula 'lawfare' perquè no és un concepte jurídic penal, sinó polític

  El secretari general de Junts, Jordi Turull, als actes del 83è aniversari de l’assessinat de Lluis Companys (Junts)

  El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que el seu partit no presentarà esmenes a la llei d’amnistia durant el tràmit parlamentari al Congrés perquè, segons ha argumentat, la normativa “ha costat molt de pactar”. En una entrevista a TV3, Turull ha atribuït “gairebé la meitat del text” a les aportacions de Junts, i ha considerat que compleix totes les expectatives del seu partit.

  Aquest dilluns, la portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha apostat per “millorar” el text i “sincronitzar i coordinar l’estratègia” amb Junts, però Turull ha tancat la porta a aquesta possibilitat i ha defensat el text de la llei assenyalant que “s’ha fet punta de coixí jurídica perquè no quedés ningú al marge”. També ha explicat que no han signat la llei en el moment d’entrar-la al registre perquè el PSOE ho va preferir fer en solitari.

  Preguntat pels motius pels quals no apareix la paraula lawfare, Turull ha argumentat que no és un concepte jurídic penal, sinó polític, i ha destacat que en l’article 1 de la llei s’inclouen fets vinculats a la persecució judicial per motius polítics. A més, s’ha mostrat satisfet per les “garanties” que preveu la norma perquè els jutges no la intentin esquivar: “El jutge que s’inventi una excusa i no apliqui la llei, estarà prevaricant”, ha avisat.

  Sobre el mecanisme de verificació internacional pactat amb el PSOE, el secretari general de Junts només ha dit que es tracta de persones de l’àmbit europeu, però no ha volgut donar detalls perquè s’ha pactat que sigui secret. De totes maneres, ha afirmat que “confia molt” en aquest mecanisme.

  (Visited 87 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari