PSOE registra la llei d’amnistia a l’espera de l’acord amb ERC

Socialistes mantenen oberts "serrells tècnics" amb republicans que han impedit una signatura conjunta

El ministre Félix Bolaños
El ministre Félix Bolaños

El PSOE ha registrat aquest dilluns finalment en solitari la llei d’amnistia que preveu tirar endavant amb els vots de Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG. Els socialistes han estat negociant fins la matinada d’aquest dilluns Junts, amb qui han tancat un acord, però no han estat capaços de resoldre els “serrells tècnics” que continuaven vius amb ERC.

Fruit de la manca d’acord amb els republicans, la resta de socis no han estampat la signatura, i el PSOE ha optat per avançar en solitari i confiar que s’afegeixin a l’entesa durant la tramitació.

El registre en solitari implica un canvi de guió en els plans de Ferraz, que preveia que el text portés una signatura conjunta.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha comparegut en roda de premsa per defensar un text que segons ha afirmat és “impecable” des del punt de vista constitucional, i serveix per “tancar ferides” i “fomentar la convivència i superar d’una vegada un conflicte que patim des de fa més d’una dècada”.

“Una llei d’amnistia és l’eina més poderosa i útil que tenen les Corts per donar solució a un problema que s’havia enquistat” i impulsa “la convivència democràtica al nostre país”, ha dit. A més, ha recordat que l’amnistia és una eina “útil, democràtica i eficaç” reconeguda a nivell internacional.

Ha recordat que la llei amnistiarà les responsabilitats de tots els actes vinculats al procés entre l’1 de gener del 2012 i aquest 13 de novembre del 2023, i no afecta només els “líders” independentistes, sinó també persones sense protagonisme que “han pogut cometre actes delictius” com professors d’escola, funcionaris i bombers.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari