ERC diu que la llei d’amnistia “no perilla”, però continua revisant el text

Raquel Sans no descarta "cap via" per "millorar" la norma i aposta per una "coordinació estratègica" amb Junts

    La portaveu d'ERC, Raquel Sans, en roda de premsa (Paula Roque / ERC)

    ERC ha assegurat que l’acord per la llei d’amnistia “no perilla” perquè hi ha un “pacte polític”, i ha assegurat que “no hi ha risc que descarrili”, encara que el partit continua revisant el text. Això ha expressat la portaveu de la formació republicana, Raquel Sans, que ha indicat que només s’estan “acabant de tancar els serrells jurídics i tècnics” del text.

    Sans ha explicat que ERC ha rebut el text del PSOE a les 2:30 hores de la matinada d’aquest dilluns, i que l’equip jurídic i tècnic dels republicans l’estan revisant. Així mateix, la portaveu republicana ha afegit que el partit no descarta “cap via” per “millorar” la llei, també un cop registrada, i per tant a través d’esmenes durant el seu tràmit parlamentari. Sans ha apostat per “sincronitzar i coordinar l’estratègia” amb Junts i, preguntada per les possibles esmenes, ha remarcat que ERC prioritzarà donar el màxim de “seguretat jurídica” a la llei: “Ens juguem moltes coses com per no ser generosos”, ha conclòs.

    Així doncs, de moment els republicans encara no estan en condicions de signar el document per registrar-lo al Congrés. Concretament, a la seu d’ERC revisen l’articulat que fa referència als casos de terrorisme perquè el seu objectiu és donar el “màxim” de cobertura i seguretat jurídica al text. El partit que presideix Oriol Junqueras no descarta que la llei es pugui registrar al Congrés sense la seva firma, però esperen que no sigui així i que la norma no entri oficialment a la cambra baixa fins que tots els partits hagin donat el vistiplau al document.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari