Espanya posa condicions per evitar que altres llengües usin el cas català per oficialitzar-se

Entre els requisits hi ha ser idiomes propis d’un estat membre i comptar amb 10 anys d’ús a institucions

El govern espanyol proposa a la resta d’estats membre fixar sis condicions per evitar que altres llengües utilitzin el cas del català, el basc i el gallec per demanar l’oficialitat a la Unió Europea.

El document, al qual ha tingut accés l’ACN, diu que el català, el basc i el gallec s’inclouen a la llista d’oficials a la UE perquè compleixen aquests sis requisits: ser llengües “originàries” d’un estat membre, tenir “reconeixement constitucional”, ser “llengües de treball” al parlament nacional, haver-se utilitzat durant almenys 10 anys a les institucions de la UE per acords administratius, que els tractats s’hagin traduït a aquestes llengües amb còpia certificada al Consell i que sigui un estat qui demani l’oficialitat i n’assumeixi el cost.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari