ERC impulsa una reforma del reglament per garantir l’ús de les llengües cooficials al Senat

Els republicans registren la proposta amb Bildu, BNG, Compromís, Geroa Bai i la coalició Eivissa i Formentera

Els grups d'ERC, Bildu, BNG, Compromís, Geroa Bai i Eivissa i Formentera registren al Senat una proposta de reforma del reglament (ACN)

El grup d’ERC al Senat ha impulsat una reforma del reglament de la cambra alta per garantir-ne l’ús de les llengües cooficials. En una nota de premsa d’aquest divendres, els republicans expliquen que han registrat la proposta juntament amb EH Bildu, BNG, Compromís, Geroa Bai i la coalició Eivissa i Formentera. A la nota, la senadora republicana Sara Bailac diu al PP que, davant la proposta, només té dues opcions: posicionar-se al costat del respecte de les llengües cooficials, o bé al costat de Vox i del “menyspreu a la riquesa lingüística” que recull la Constitució.

Els partits d’esquerres i plurinacionals amb representació a la cambra alta coincideixen en la necessitat d’impulsar les reformes reglamentàries al Senat a fi d’ampliar definitivament el dret dels representants públics a realitzar la seva tasca parlamentària en totes les llengües cooficials d’Espanya. Així, entre les modificacions que recull la reforma hi ha que els senadors i senadores podran intervenir en el Ple, en les comissions, en tota l’activitat parlamentària, en els òrgans del Senat i en els actes i activitats de representació oficial “en qualsevol de les llengües que tinguin el caràcter d’oficials en alguna comunitat autònoma d’acord amb la Constitució i el corresponent Estatut d’Autonomia”.

La proposta de modificació s’ha registrat després de la recent i “històrica” reforma del reglament del Congrés dels Diputats, aprovada el 21 de setembre de 2023, per a la integració total de les llengües cooficials.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari