Rovira defensa que l’amnistia no va de persones: “Ho prohibeix l’ordenament jurídic”

La dirigent republicana creu que Junts està "competint" en comptes de "cooperar" amb ERC

    La secretària general d'ERC, Marta Rovira

    La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha defensat que la llei d’amnistia no va de persones i no es fa per a determinades persones. “Ho prohibeix l’ordenament jurídic. Si volem una llei no impugnada fàcilment hem de ser molt curosos“, ha dit en una entrevista a RTVE, en la qual ha destacat la importància que la llei sigui efectiva. Preguntada per la possibilitat que PSOE i Junts acordin canvis respecte al pacte entre socialistes i ERC, Rovira ha dit que ho hauran d’estudiar “a fons” per veure que la llei que en surti tingui “seguretat jurídica”.

    La dirigent republicana ha defensat que la llei d’amnistia “no va de persones” sinó que el que fa és amnistiar uns fets que s’han considerat delicte i que no ho havien d’haver estat. Per tant, segons ha dit, l’important és determinar els “fets”, i ha recordat que Junts, ERC i la CUP ja es van posar d’acord el 2021, quan van portar conjuntament una llei d’amnistia al Congrés que feia referència “als fets i actes per defensar la independència com a opció política”.

    Preguntada pel seu cas, Rovira ha afirmat que si ella quedés fora de la llei d’amnistia, dormiria tranquil·la si hagués aconseguit incloure centenars de casos oberts que afecten milers de persones. “No he fet mai res per mi des que fa 12 anys que faig política i no ho faré mai”, ha assegurat. De fet, ha indicat que li és igual si entra o no dins de la llei amnistia.

    “Competència” entre ERC i Junts

    La secretària general d’Esquerra Republicana ha admès que hagués estat “més ideal i més oportú” que Junts i ERC negociessin conjuntament o es coordinessin per aconseguir objectius compartits ja que, segons ha recordat, “no es tracta de 7 vots, sinó de 14”, fent referència als diputats que sumen Junts i ERC al Congrés. “La situació no és gens ideal. Ens porta a una situació no de cooperació sinó, de competència”, ha afegit.

    La dirigent dels republicans s’ha mostrat confiada que la situació pugui canviar després de la investidura del socialista Pedro Sánchez i Junts i ERC puguin començar la legislatura amb “més coordinació”. “Vull confiar que una vegada passi la investidura ens podrem seure. Ens separen qüestions tàctiques i partidistes. Confio i continuaré treballant per poder trobar la manera de posar-nos d’acord”, ha insistit.

    (Visited 56 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari