El PSOE i Junts reprenen les negociacions per investir Sánchez

La presidenta del partit postconvergent, Laura Borràs, també viatja a Brussel·les

    Carles Puigdemont i Pedro Sánchez

    Aquest dilluns, el PSOE i Junts reprenen les negociacions per a la investidura del socialista Pedro Sánchez, després que la setmana passada les converses s’encallessin. Durant el cap de setmana, ambdues formacions han reconduït el “desacord” que va produir-se el passat divendres, i aquest dilluns han tornat a citar-se a Brussel·les, on l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha tornat a convocar els de Junts.

    La presidenta del partit postconvergent, Laura Borràs, se suma ara a les converses i ha viatjat a primera hora d’aquest matí a la capital belga, on coincidirà amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el líder de la formació al Parlament, Albert Batet, que s’hi van traslladar el diumenge. Per part del PSOE, continua a Brussel·les el secretari d’organització del partit, Santos Cerdán.

    Segons fonts de la negociació, queden per tancar qüestions relacionades amb l’abast de l’amnistia i el redactat del text ja que, entre altres qüestions, els de Puigdemont demanen que l’amnistia inclogui els afectats pel cas Voloh -també anomenat operació Volhov- el qual investiga el presumpte desviament de fons públics per a activitats relacionades amb el procés independentista català.

    Un dels afectats del cas citat és el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay. A més, Junts també reclama incloure en l’amnistia la mateixa Borràs, l’advocat Gonzalo Boye i l’exconseller d’Interior Miquel Buch.

    (Visited 49 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari