Generalitat i Govern central tanquen l’acord per la N-II al Maresme i els intercanviadors ferroviaris a Sant Cugat

Els dos convenis d’encomana de gestió es podrien signar els propers dies o setmanes

Commemoració del 175è aniversari del tren Barcelona-Mataró amb la consellera de Territori, Ester Capella; el secretari d'Estat de Transports i Mobilitat, David Lucas, i els alcaldes de Barcelona i Mataró, Jaume Collboni i David Bote (Ariadna Comas, ACN)
Commemoració del 175è aniversari del tren Barcelona-Mataró amb la consellera de Territori, Ester Capella; el secretari d'Estat de Transports i Mobilitat, David Lucas, i els alcaldes de Barcelona i Mataró, Jaume Collboni i David Bote (Ariadna Comas, ACN).

El Ministeri de Transports i Mobilitat del Gobierno de España i la Conselleria de Territori de la Generalitat han arribat a un acord per iniciar la tramitació administrativa i econòmica de dos dels quatre convenis d’encomana de gestió d’infraestructures. Es tracta de la pacificació de la N-II i la permeabilitat de l’autovia C-32 al Maresme, i dels intercanviadors ferroviaris de Renfe i FGC a Sant Cugat del Vallès.

La inversió estimada per a aquests dos convenis és de 420 milions d’euros, que finançarà el Ministeri directament o a través d’Adif. La signatura es podria fer en els propers dies o setmanes.

Així ho han anunciat el secretari d’estat del Ministeri, David Lucas, i la consellera de Territori, Ester Capella, en la celebració del 175è aniversari del primer ferrocarril de la península Ibèrica entre Barcelona i Mataró. Capella ha dit que els dos convenis són molt importants. El del Maresme és una llarga reivindicació dels alcaldes de la comarca i un “deute històric” del Govern central.

(Visited 188 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari