Foment vol ampliar l’aeroport del Prat amb una pista amb pilons que passi per sobre de La Ricarda

La patronal catalana estima que la iniciativa implicaria una despesa superior als 400 milions d'euros

  Imatge de la llacuna de La Ricarda amb un avió que passa per sobre (ACN)

  Foment del Treball ha presentat aquest dilluns la seva proposta per ampliar l’aeroport del Prat, una iniciativa que consistiria a allargar la pista fent-la passar per sobre de la llacuna de La Ricarda -un espai natural protegit- amb pilons. Aquesta és una de les 11 propostes de la comissió d’experts de la patronal catalana, constituïda el setembre de l’any passat, entre les quals també hi ha tornar al sistema de pistes independents, malgrat que admet el cost social i polític tindria aquesta mesura.

  Concretament, la primera proposta esmentada consisteix a allargar 840 metres la pista més propera al mar, fet que es duria a terme mitjançant una estructura d’uns 300 metres de llarg i 200 d’ample “que preservaria la biodiversitat subaquàtica”. L’estructura estaria suportada per pilons de 55 metres d’alçada.

  La patronal catalana desconeix quin seria el cost total d’aquesta proposta, però estima que seria uns 200 milions més cars dels 263 milions que va calcular Aena que suposaria l’allargament de 500 metres de la pista sobre el terra. Segons Foment, aquesta iniciativa permetria assolir els 3.500 metres de longitud de pista que es necessiten perquè “tots els avions” puguin utilitzar-la.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari