Nou pla per ampliar l’aeroport del Prat: allargar la pista 350 metres i regenerar la Ricarda

Barcelona Global defensa que la situació actual "no és una solució" per la infraestructura

Aeroport del Prat

Barcelona Global aposta per allargar 350 metres la pista curta de l’aeroport del Prat i “regenerar” la Ricarda. Aquesta és la proposta que ha fet el grup de treball de l’entitat en relació amb la ampliació de la infraestructura, que consideren que és un debat a abordar amb “urgència”.

L’organització assegura que ampliant la pista paral·lela al mar es podrien aconseguir fins a 3.310 metres de distància d’enlairament, que permetrien operar als avions de grans dimensions i augmentar la capacitat de gestionar vols intercontinentals. A més, defensen que es milloraria l’impacte ambiental actual, sobretot en poblacions com Gavà. “La situació actual no és una solució”, ressalta el grup de treball. “Els problemes hi són”, agrega.

El grup de treball de l’entitat ha presentat aquest dimarts les seves conclusions després de més de set mesos de feina. La presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera, ha defensat que es tracta d’un grup “transversal i representatiu”, que ha treballat en una proposta “equilibrada i òptima” que combina els aspectes relacionats amb les connexions i qüestions sobre l’impacte mediambiental.

Barrera ha remarcat que actualment l’aeroport “ja està molt ben connectat” amb Europa, però “li falten” connexions internacionals. Així mateix, ha emfatitzat que “hi ha més d’una solució” per millorar la infraestructura actual i ha avisat: “cal tocar la tecla concreta”. La proposta d’allargar 350 metres la pista curta de Barcelona Global és inferior a la d’Aena, que planteja fer-ho en 500 metres.

El projecte de l’associació empresarial planteja, en primer lloc, “regenerar” la zona de la Ricarda i “millorar” els espais naturals que envolten l’aeroport, que asseguren que durant els darrers anys s’han vist “degradats”. A més, també proposa “millorar l’espai humit” per les aus, una inversió que asseguren que hauria de ser assumida per Aena, actual gestor de la infraestructura.

En relació amb les qüestions tècniques de l’ampliació, expliquen que allargar la pista curta paral·lela al mar en 350 metres (sense afectar la làmina d’aigua de la Ricarda), juntament amb un allargament sense pavimentar de 300 metres més -el que s’anomena ‘clearway’-, suposarien aconseguir 3.310 metres de distància d’enlairament.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari