El Port de Barcelona diu que el seu futur està en risc per la proposta de Foment per ampliar l’aeroport

Salvadó considera "greu" la posició de la patronal tot i ser informada dels inconvenients

Lluís Salvadó

El Port de Barcelona ha avisat que la proposta de Foment del Treball d’ampliar la pista de l’aeroport del Prat en 840 metres cap al nord “posa en risc” el futur de l’activitat portuària.

En una carta, el president del Port, Lluís Salvadó, ha retret al president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, que avali aquesta opció, tot i ser haver estat informat “reiteradament” de les seves “greus potencials afectacions”, recull l’ACN.

Segons el Port, l’ampliació proposada “pot impossibilitar el funcionament de l’actual terminal de contenidors del Moll Prat i el futur trasllat de la segona terminal de contenidors al futur Moll Catalunya”, que necessiten grues més altes que no podrien operar si els avions s’han d’enlairar.

Aquest fet assegura que genera “greus incerteses públicament”, la qual cosa indica que pot afectar la presa de decisions estratègiques de les empreses que operen o es plantegen fer-ho des del Port de Barcelona.

A més, ha Salvadó explicat que fa dos anys que es treballa amb les administracions responsables de trànsit aeri per “poder elevar les grues de 80 a 90 metres d’alçada” però que, malgrat la “bona predisposició”, no hi ha hagut avenços i qualsevol solució trigarà temps.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari