El Sindicat de Llogateres exigeix incloure en la negociació de la investidura el compliment de la Llei d’Habitatge

La plataforma qualifica "d'absurd" que el govern central que va aprovar la llei no la desplegui

    Manifestació del moviment en defensa de l'habitatge a Barcelona

    El Sindicat de Llogateres i Llogaters de Catalunya ha demanat als partits polítics que estan negociant la investidura del socialista Pedro Sánchez que incloguin la regulació del preu dels lloguers en les converses. En un comunicat, l’entitat ha fet una crida als partits catalans que han donat suport a aquesta normativa al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats perquè forcin l’aplicació de la Llei d’Habitatge.

    “Seria absurd iniciar una nova legislatura mentre el govern que va impulsar la llei es nega a posar-la en marxa”, ha manifestat el Sindicat de Llogateres, que ha acusat la ministra de Transports, Raquel Sánchez, d’estar “bloquejant l’aplicació de la llei en l’única comunitat autònoma que vol utilitzar-la”. “La llei preveu que el govern estatal ha de publicar trimestralment una resolució que constati quines àrees amb mercat d’habitatge tensat s’han declarat. Tot i que ha passat un mes i mig des de llavors (i gairebé cinc mesos des de l’aprovació de la llei), el ministeri de Raquel Sánchez segueix sense moure’s”, critica l’entitat.

    Per això, el sindicat acusa el PSOE de “faltar a la seva paraula” i de voler “complir altres pactes”, deixant de banda el desplegament aquesta llei i el camí que seguiria en una possible investidura. D’altra banda, també lamenta que ERC, Junts i En Comú Podem “en tenen prou amb les promeses i els gestos, sense que s’arribin a complir ni serveixin per millorar la vida de ningú”. “Abans de negociar res de nou, s’hauria d’assegurar, com a mínim, que es compleix el que ja es va pactar. Si no hi ha regulació de lloguers vigent, que no hi hagi investidura”, conclou l’entitat defensora del dret a l’habitatge.

    (Visited 25 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari