El Sindicat de Llogateres reclama al govern central “desbloquejar urgentment” la regulació de preus

L'entitat lamenta que el ministeri de Transports segueixi "sense moure fitxa"

Blocs de pisos al barri de la Mariola de Lleida (ACN)

El Sindicat de Llogateres ha reclamat a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que “desbloquegi urgentment” la regulació de preus del lloguer. “L’entrada en vigor a Catalunya depèn d’un simple tràmit administratiu. Però el ministeri segueix sense moure un dit”, ha criticat l’entitat, que considera que la regulació del lloguer s’ha demostrat l’únic instrument capaç de revertir la tendència alcista.

De fet, el lloguer a Barcelona ha tornat a registrar un màxim històric amb 1.123 euros de mitjana durant el segon trimestre, 36 euros més respecte dels tres primers mesos del 2023. “Això és alarmant i una evidència més que deixar actuar el mercat de forma desregulada és totalment ineficient“, ha apuntat el sindicat, que ha recordat que “la no regulació dels lloguers genera més exclusió residencial, empobreix les llogateres i acaba perjudicant l’economia productiva en favor de l’especulació”.

“És urgent regular el mercat de lloguer i per fer-ho cal aplicar la regulació de lloguers a Catalunya”, ha insistit el Sindicat de Llogateres, que ha retret al Ministeri de Transports que estigui “bloquejant” l’entrada en vigor de la regulació de lloguers en el marc de la Llei d’Habitatge estatal. “Territori va enllestir a finals d’agost els tràmits necessaris per aplicar la regulació a 140 municipis catalans. Tot i que ha passat un mes i mig des de llavors (i gairebé cinc mesos des de l’aprovació de la llei), el ministeri de Raquel Sánchez segueix sense moure fitxa“, ha lamentat l’entitat, que ha assenyalat que “la ministra Sánchez està bloquejant l’aplicació de la seva pròpia llei a l’única comunitat autònoma que vol utilitzar-la”.

El sindicat ha recordat que el nombre contractes signats a Barcelona i Catalunya han caigut un 9,5% i un 6,36% respectivament, i ha explicat que “això es deu a la nova tàctica del sector immobiliari per extreure més rendes oferint contractes de temporada, que no han de ser declarats a l’Incasòl i s’escapen de les regulacions de la Llei d’Arrendaments Urbans”. “El paisatge de la llei de la selva que està deixant el mercat desregulat és desolador: es dispara el guany dels rendistes mentre les llogateres cada cop pateixen més abusos, i el problema de l’habitatge segueix sense solució”, ha constatat l’organització.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari