Collboni pacta amb el Gremi de Restauració rebaixar ingressos per les taxes de les terrasses

El tribut serà progressiu i no inclourà la bonificació del 75% que s’havia introduït per la pandèmia

Bars i restaurants
Bars i restaurants

El govern municipal de Barcelona ha acordat amb el Gremi de Restauració la nova taxa de terrasses, que serà progressiva i que no inclourà la bonificació del 75% que s’aplicava fins ara per la pandèmia. Amb aquesta proposta, la recaptació prevista és de 4,6 MEUR anuals, davant dels 8 milions que l’ordenança preveia inicialment. Ara s’ingressen poc més de dos milions per la bonificació. L’acord s’emmarca en les Ordenances Fiscals del 2024, que fixa els nous imports de la taxa. El tribut deixa de calcular-se de forma lineal, proporcional al nombre de taules, i es configura com una taxa progressiva on el cost de la taula varia i s’incrementa en les terrasses més grans.

El quart tinent d’alcalde, Jordi Valls, s’ha reunit aquest dimarts amb el president del Gremi de Restauració, Salva Vendrell, i amb el seu director, Roger Pallarols, juntament amb la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil.

La taxa de terrasses s’ha calculat sempre i se seguirà calculant en funció de la ubicació (categories de carrers 0-5) i del nombre de taules autoritzades. Històricament, però, totes les taules tenien el mateix valor econòmic. A partir d’ara, s’introdueix un nou escalat progressiu, cosa que implica que el cost de les taules, dintre d’un mateix vetllador, varia en el sentit que s’incrementa de forma progressiva a les terrasses grans (a mesura que es va saltant de tram).

L’acord amb el gremi, doncs, recull aquesta formula però canvia els trams i els coeficients inicialment previstos en la proposta presentada la setmana passada. Els trams van de cinc taules en cinc taules, no cada quatre com estava previst, i el coeficient que s’aplica comença en un 0,40 i es va incrementant tram a tram fins a 0,80.

L’acord amb el Gremi posa fi a la discrepància pública que ha mantingut el sector des que a les acaballes del 2019 es va aprovar l’increment de la taxa de terrasses.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari