Els pagesos tallaran totes les fronteres entre Espanya i França el 3 de juny

Una quinzena d'associacions volen pressionar de cara a les eleccions europees per aconseguir una "major seguretat alimentària"

Membres de Revolta Pagesa al Pertús - Foto: ACN, Gemma Tubert

Els pagesos han anunciat aquest dimecres que tallaran totes les fronteres entre Espanya i França el 3 de juny en una protesta “històrica” i “sense precedents”. Els talls, que compten amb els suport d’una quinzena d’associacions agràries d’arreu d’Espanya, s’organitzaran a banda i banda entre els agricultors d’ambdós països en punts com el Pertús, Irún o el Coll d’Ares.

El portaveu de Revolta Pagesa, Arnau Rubio, ha manifestat que l’objectiu és pressionar de cara a les eleccions europees per aconseguir una “major seguretat alimentària” a través de les anomenades “clàusules mirall”, i que s’eliminin els impostos a l’energia que s’apliquen als productors agraris com tenen altres sectors, recull l’ACN.

En un comunicat que han llegit a la premsa, els pagesos han assegurat que “davant la demostrada immobilitat dels governs autonòmics estatals i europeus des del començament de les mobilitzacions i la seva falta de compromís, implicació i mesures concretes”, es veuen “obligats” a unir-se creant un “bloc unitari” en defensa del sector primari.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari