Entitats ecologistes s’oposen al nou magatzem de residus de Vandellòs II

Les organitzacions exigeixen una declaració d'impacte ambiental negativa al projecte

  Central nuclear de Vandellòs (ACN)
  Central nuclear de Vandellòs (ACN)

  Ecologistes en Acció i Moviment Ibèric Antinuclear (MiA) s’oposen a la construcció d’un mou magatzem temporal individualitzat (MTI) de residus nuclears a la central Vandellòs II. Després de presentar al·legacions al projecte davant de la subdirecció general d’Energia Nuclear, exigeixen que la declaració d’impacte ambiental sigui “de caràcter negatiu”. Les entitats ecologistes recriminen “el fracàs estrepitós” dels cinc anteriors plans de gestió de residus radioactius –i el sisè en vigor– que preveien un magatzem centralitzat, i consideren que l’aposta per fer magatzems individualitzats a cada central nuclear també fracassarà mentre no es tanquin i desmantellin totes les d’Espanya.

  Ecologistes en Acció i MiA alerten que els MTI són només una “solució parcial” al problema dels residus mentre no “s’ataca de soca-rel el problema”, deixar de generar-ne. Les dues entitats denuncien que se’ls va requerir la participació en el tràmit d’avaluació d’impacte ambiental ordinària al mes d’agost, en plena campanya de vacances, i que s’ha “atemptat” contra els drets de participació pública pel fet que la tramitació es faci coincidir amb dates festives.

  En aquest sentit, el comitè de compliment del Conveni d’Aarhus que defensa el dret de participació en temes com aquest, ha fallat contra l’Estat qüestionant, entre altres coses, que els terminis d’exposició pública es facin coincidir amb períodes de vacances.

  (Visited 27 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari