Sallent sosté que “toca” invertir en investigació criminal

Els Mossos d'Esquadra registren 69 homicidis el 2023, cosa que suposa "la xifra més alta de la darrera sèrie"

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent - Foto: ACN, Albert Segura

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha expressat el compromís del cos amb la investigació criminal i ha avisat que “ara toca invertir en aquest àmbit”, en el marc del Dia de les Esquadres de la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC), en què ha destacat la lluita contra els delictes sexuals, el crim organitzat i les plantacions de marihuana. En aquest sentit, segons recull l’ACN, ha apostat per obrir la investigació a la resta del cos i per incrementar la col·laboració amb operadors internacionals com l’Europol. “El crim no entén de fronteres”, ha dit.

Sallent ha advertit que l’aposta per la investigació criminal és “justa i necessària” perquè els delictes creixen, la complexitat probatòria és cada cop més gran i els elements tecnològics que cal analitzar demanen més inversió i més efectius. A més, ha destacat la feina feta i els avenços assolits en la lluita contra els delictes sexuals, el crim organitzat i les plantacions de marihuana.

Per la seva part, el cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC), Ramón Chacón, ha fet balanç de l’any 2023 i ha afirmat que la xifra d’homicidis a Catalunya ha crescut i s’ha situat en els 69. Ha assegurat que aquesta dada “és la més alta de la darrera sèrie” i ha reconegut que l’any passat va ser “complicat”.

Chacón ha detallat que 16 d’aquestes morts corresponen a dones i 53, a homes. Amb tot, ha advertit que també s’han resolt més crims i que un delicte que fins ara havia preocupat molt el cos, com és el dels robatoris amb força a l’interior de domicilis, ha baixat, i que el fenomen de la marihuana també ha perdut força, amb menys plantacions desmantellades, però les detencions, al voltant de les 2.000 persones, han assolit una xifra similar.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari