El personal de BBVA i Sabadell demana que no es contemplin acomiadaments si hi ha fusió

Els experts calculen que es podrien reduir fins a 4.000 llocs de treball

Un caixer del Banc Sabadell

El BBVA i el Banc Sabadell han reconegut aquest dimarts que estan en contacte per avaluar una possible fusió, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. A més, el BBVA explica que ha nomenat assessors per tal d’estudiar l’operació. En aquest sentit, l’entitat basca explica que ha traslladat el seu interès al president del consell d’administració del Banc Sabadell per “iniciar negociacions per explorar una possible fusió entre ambdues entitats” i l’entitat presidida per Josep Oliu ho ha confirmat poc després.

La notícia ha generat nerviosisme a les plantilles de les dues entitats bancàries. Els sindicats d’un banc i l’altre han respost també en un comunicat conjunt on demanen que no hi hagi acomiadaments si finalment es produeix l’operació. En concret, Comissions Obreres reclama que, en cas de dur-se a terme aquesta fusió, “aconsegueixi totes les garanties per a la plantilla”.

És a dir, que s’articuli un acord laboral que “protegeixi” les condicions laborals i l’ocupació de les dues plantilles, que sumen uns 41.600 treballadors a Espanya. En concret, exigeixen “garanties d’ocupació, sortides voluntàries si es plantegen excedents, preservació i millora de les condicions salarials i laborals, i un projecte d’empresa amb viabilitat futura”.

Els experts calculen que es podrien reduir fins a 4.000 llocs de treball.

Els dos bancs ja van estudiar una fusió el 2020, però les negociacions es van acabar trencant. A dos quarts de tres del migdia, les accions del BBVA queien un 7,5% i les del Sabadell pujaven un 6,8%.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari