Vandellòs i Ascó emmagatzemaran els seus propis residus nuclears

El Ministeri de Transició Ecològica impulsarà la creació de Magatzems Temporals Descentralitzats (MTD), que se situaran a les set centrals d'Espanya

Central nuclear d'Ascó (Marc Pascual, Pixabay)
Central nuclear d'Ascó (Marc Pascual, Pixabay).

El Ministeri de Transició Ecològica ha descartat crear un Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) per als residus nuclears d’Espanya, un únic dipòsit per a les deixalles d’alta activitat que generen les centrals.

Impulsarà la creació de Magatzems Temporals Descentralitzats (MTD), que se situaran a les set plantes del país, entre elles les de Vandellòs i Ascó. Tal com ha informat Diari de Tarragona, Transició Ecològica ho ha detallat al 7è Pla General de Residus Radioactius, que anul·la l’anterior pla, aprovat en el 2006 i caducat fa més d’una dècada.

Un magatzem geològic profund

Cada central tindrà el seu propi magatzem per als residus que es generin mitjançant la producció i en el procés de desmantellament. La proposta a llarg termini, projectada d’aquí a 50 anys, és construir un magatzem geològic profund a una ubicació que s’ha de determinar.

Estem d’acord amb el magatzem temporal mentre hi hagi un procés de producció i un posterior desmantellament de la planta. No es pot mantenir de manera indefinida. Si la producció segueix fins al 2035, s’han d’escurçar els terminis d’una forma realista perquè allà no quedin uns residus que suposin hipotecar aquests terrenys durant dècades”, ha assegurat l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari