TV3 es burla de l’anunci de Pedro Sánchez de la seva continuïtat com a president del govern

‘Està passant’ ridiculitza el líder del PSOE i els dirigents del PSC Illa, Iceta i Collboni mentre la CCMA no dona explicacions de l’eliminació de 3cat.cat del programa del dia d’inici de campanya

Jair Domínguez comenta ahir al programa 'Està passant' de TV3 l'anunci de Pedro Sánchez que continuarà com a president

TV3 va burlar-se ahir dilluns de la decisió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de continuar al càrrec després de cinc dies de reflexió sobre si havia de fer-ho o no. Ho va fer en el programa Està passant, produït per Minoria Absoluta, propietat de l’empresari Toni Soler, vinculat a ERC, que consta com a director. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va eliminar de la seva plataforma 3cat.cat el programa Està passant del 25 d’abril, el dia que va començar la campanya de les eleccions al Parlament del proper 12 de maig. Ni TV3 ni la CCMA han donat explicacions del perquè d’aquesta decisió, però cal entendre que es deu a les bromes polítiques que s’hi van incloure. El programa d’ahir va començar amb prop de 14 minuts dedicats a ridiculitzar Pedro Sánchez i el seu anunci que continuarà com a president. Es pot veure sense problemes a 3cat.cat.

Marc Giró, col·laborador d’Està passant, va ser el primer en intervenir en els minuts inicials del programa dient que, com a persona enamorada d’ella mateixa que és, es prenia vint minuts per reflexionar sobre si feia la secció o no. Els dos presentadors –Queco Novell i Jair Domínguez– li van recordar que si no la feia no cobraria i Giró se’n va anar anunciant que sí que la faria. “Calia tanta intriga per acabar dient que et quedes?”, va queixar-se Novell, que va referir-se a les raons adduïdes per Sánchez per plantejar-se la seva dimissió com “el que ell considerava actes indiscriminats contra la seva dona”. Tant ell com Domínguez van afirmar, però, que tot ha estat un “càlcul polític”. “Ha fet zero càlcul polític”, va dir en to irònic Novell entre les rialles del seu company i el públic.

L’editorial política d’Està passant també va servir per burlar-se dels dirigents socialistes Salvador Illa, Jaume Collboni i Miquel Iceta. D’Illa van dir que si hagués substituït Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i, a més, fos president de la Generalitat es telefonaria a ell mateix. L’Illa president català acceptaria de bon grat que l’Illa president espanyol li prengués el pèl i no concedís un millor finançament a Catalunya. De l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, van fer broma amb la seva “alçada política” i a Miquel Iceta el van posar dins una rentadora mentre s’escoltava Raffaella Carrà cantant “Pedro, Pedro, Pedro”.

També hi va haver burles del Rei d’Espanya, de Ciutadans i de José María Aznar. D’Aliança Catalana van fer un gag amb un esquirol espantat davant les enquestes que diuen que podria entrar al Parlament de Catalunya. De Junts, ERC i la CUP, cap brometa. De Pere Aragonès, candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Esta passant va posar un fragment de vint segons de la seva crítica a la intervenció de Sánchez, on l’acusava de fer comèdia i jugar amb els sentiments de les persones. Novell va donar-li la raó i va dir que Sánchez ha fet apropiació cultural del patiment dels independentistes represaliats aquests darrers anys. “La nostra repressió no és la teva disfressa”, va clamar amb vehemència.

(Visited 258 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari