Quin alt càrrec de la Generalitat s’ha queixat d’una informació tendenciosa de TV3 contra Rodalies de Renfe a Catalunya?

Eliseu Vilaclara, director del Servei Meteorològic de Catalunya. En la seva campanya de desprestigi del servei de Rodalies Renfe per donar suport a ERC i els independentistes que reclamen el seu traspàs al govern de la Generalitat, TV3 va fer una informació tendenciosa més a les quals té acostumada l’audiència des de fa molt temps. En aquest cas, va acusar Rodalies Renfe i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, de mentir en atribuir una incidència al servei, l’1 de maig, a la caiguda d’un llamp. Quan es va produir la incidència, els portaveus de Renfe van dir que potser havia estat un llamp. Immediatament, però, es va descartar aquesta possibilitat perquè, segons va informar l’endemà el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquell dia no va caure cap llamp a Gavà, que és on es va produir la incidència.

L’informe sobre la causa de la incidència el van fer els serveis d’Adif-Renfe. La seva conclusió va ser que es va deure a un sobreescalfament del cable de la catenària. El ministeri de Transports va remetre aquest informe al Departament de Territori i a la consellera Ester Capella li va faltar temps per passar-lo a TV3 que va encapçalar a informació dient que “No va ser un llamp. L’informe d’Adif atribueix l’avaria de Gavà al mal estat de la catenària”. Que no havia estat un llamp no era cap notícia. Feia cinc mesos que estava clar.

S’entén que Eliseu Vilaclara, que porta 27 anys treballant al SMC s’enfadés. Ho va manifestar difonent la informació que va donar TV3 el dia 28 de setembre i afegir-hi un comentari: “Això no és notícia. Des del SMC fa molt temps que es va dir. Que no ens creieu?”. El problema no és que TV3 no es cregui al SMC. El problema és que està en guerra per donar suport a la campanya reclamant que es traspassi Rodalies a la Generalitat. I ja se sap que en les guerres la veritat i la informació objectiva són les primeres víctimes.

(Visited 2.438 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari