Feijóo, sobre l’amnistia: “No és acceptable ni jurídicament ni èticament”

El líder del PP diu que té al seu abast els vots per ser president, però no accepta "pagar el preu"

    El candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo, saluda des del seu escó al Congrés dels Diputats (ACN)

    El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha començat el seu discurs d’investidura aquest dimarts al Congrés posicionant-se en contra de l’amnistia, i ha assenyalat que “fora de la Constitució no hi ha democràcia”. En aquest sentit, el líder del PP ha assegurat que “tinc al meu abast els vots per ser president del govern, però no accepto pagar el preu que em demanen per fer-ho”, en referència a les exigències de l’independentisme.

    “L’amnistia o qualsevol fórmula equivalent o anàloga és un instrument adequat per superar el conflicte català. Igualment, aquest conflicte no es resoldrà de manera definitiva si no contemplem el dret a decidir del poble de Catalunya mitjançant un referèndum o qualsevol fórmula equivalent o anàloga. Amb això ja n’hi hauria prou, no? Doncs no. No defensaré això”, ha etzibat Feijóo, que ha afegit: “Tinc principis, límits i paraula”.

    Així, el president del PP ha afirmat que al seu projecte no figura l’amnistia ni l’autodeterminació d’una part de la nació ni fórmules anàlogues”. Segons Feijóo, l’amnistia està “fora de la Constitució” i suposa una “aberració jurídica i moral”. “No és acceptable ni jurídicament ni èticament”, ha dit el candidat a la investidura, que ha insistit que aquesta via “és un atac directe als valors democràtics essencials del nostre país” i a la “igualtat dels espanyols”.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari