Quina diferència hi ha entre els passatgers que pateixen retards a Ferrocarrils de la Generalitat i a Rodalies?

Que als primers mai no se’ls hi presenten redactors de TV3, Catalunya Ràdio o l’Agència Catalana de Notícies perquè expressin la seva indignació pels retards. Cada dos per tres, els usuaris dels serveis de Rodalies que pateixen algun retard en els trens als quals han de pujar es troben amb què apareix a l’andana un redactor o una redactora dels mitjans públics de la Generalitat i els posa un micròfon a la boca perquè es queixin dels inconvenients que els provoca aquesta incidència. Cada crònica inclou, normalment, tres declaracions de passatgers que expliquen que arribaran tard a la feina o a la universitat i que “sempre estem igual”. Sovint, les cròniques van acompanyades d’una informació de context en la qual es detallen les incidències que ha patit Rodalies els darrers temps i es tanquen amb el recordatori que el govern de la Generalitat i els partits independentistes exigeixen el seu traspàs a l’administració catalana.

Aquest estiu, els servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha estat caòtic. Ha estat farcit d’incidències, retards, accidents i descarrilaments. El perfil de Twitter de FGC s’ha omplert de queixes dels usuaris pels efectes d’aquestes incidències, però cap periodista de TV3, Catalunya Ràdio o l’ACN s’ha presentat a les andanes atapeïdes de gent esperant el tren que no arribava o a les cues enormes que s’han produït quan la suspensió del servei en algunes estacions ha obligat a recórrer a autobusos substitutoris. El setembre els retards a FGC es continuen produint. Aquestes incidències són habituals a les línies de tren de tot el món. A les europees, també. Només a Catalunya, però, hi ha un dispositiu periodístic sempre a punt per copsar les queixes dels usuaris afectats. Els de Rodalies. Els de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya poden esperar asseguts els trens que van amb retard i els periodistes “de denúncia” que no arribaran mai.

(Visited 2.182 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Quina diferència hi ha entre els passatgers que pateixen retards a Ferrocarrils de la Generalitat i a Rodalies?”

Feu un comentari