La Fiscalia demana que l’Audiència Nacional no investigui l’intent de boicot a la Vuelta

El ministeri públic diu que el cas s'investiga a Solsona i que i "els mateixos fets no es poden instruir en dos jutjats diferents"

  Un dels vehicles policials durant l'arribada dels detinguts a Solsona (ACN)

  La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha emès un informe en què demana l’arxivament de les diligències que té obertes el jutjat d’instrucció número sis de la mateixa Audiència Nacional pel suposat boicot a la Vuelta argumentant que el cas ja està en mans del jutjat número 1 d’instància de Solsona, i “els mateixos fets no es poden instruir en dos jutjats diferents“. La decisió podria implicar que, de moment, la Fiscalia no percep que es pugui considerar un acte de terrorisme, competència exclusiva de l’Audiència Nacional, malgrat que fonts del Ministeri Públic asseguren que per ara “no han dit res de si és, o no terrorisme” i, en tot cas, “això seria una decisió posterior tenint en compte com es desenvolupen els esdeveniments”.

  El ministeri públic fa aquesta petició després que, el 14 de setembre, el titulat del jutjat d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Joaquín Gadea, va decidir obrir una causa per investigar la vinculació entre els detinguts per aquest suposat intent de boicot amb els Comitès de Defensa de la República (CDR), a qui anteriorment ja ha investigat per suposats delictes de terrorisme. Gadea va actuar després de rebre un ofici de la comissaria general d’informació de la Policia Nacional per la detenció de quatre persones per la seva presumpta participació en l’atac que es preparava contra els ciclistes del pilot.

  Els arrestats van quedar en llibertat després de comparèixer davant del jutge de guàrdia de Solsona amb la condició de no acostar-se a menys de 500 metres de les etapes ciclistes.

  (Visited 56 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari