L’Audiència Nacional investiga si els CDR van ordir un sabotatge al Solsonès contra la Vuelta

En el punt de mira de les diligències, quatre detinguts per intentar vessar oli al pas dels ciclistes

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

L’Audiència Nacional ha obert diligències per determinar si els CDR estan involucrats en el sabotatge que es preparava enguany contra la Volta Ciclista a Espanya al seu pas pel Solsonès.

Segons ha avançat El Mundo i ha confirmat l’ACN, el Jutjat Central d’Instrucció número 6 ha obert el procediment després de rebre un ofici de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional per la detenció de quatre persones per la seva presumpta participació en l’intent de vessar oli al pas dels ciclistes.

Els arrestats van quedar en llibertat després de comparèixer davant del jutge de guàrdia de Solsona amb la condició de no acostar-se a menys de 500 metres de les etapes ciclistes.

El magistrat, segons l’ACN, ha justificat l’obertura de les diligències perquè encara cal determinar qui és el competent per continuar la investigació, i ha assenyalat que “durant les setmanes prèvies, els autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) van encoratjar i van proposar a les xarxes socials de forma clara i directa el boicot i interrupció de les etapes de la Vuelta que transcorrien” per Catalunya.

A més, considera els fets “molt greus”, que “resulta fàcil apreciar el resultat lesiu que el sistema instal·lat buscava ocasionar”, i que el vessament de 400 litres d’oli estava “perfectament planificat i organitzat”.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari