El govern central avisa els ajuntaments que retiraran els fons europeus si no impulsen les ZBE

Consistoris com el de Badalona han anunciat que retardaran l'aplicació de les Zones de Baixes Emissions

  La ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez

  Foto: Twitter, Ministeri de Transports

  El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha advertit els ajuntaments que, si no es posen en marxa les Zones de Baixes Emissions (ZBE) o es modifiquen altres projectes de mobilitat sense justificar, retiraran els fons europeus rebuts per impulsar la mobilitat sostenible. Ho ha fet a través d’una carta que ha enviat aquest dimecres als prop de 200 ajuntaments que han rebut recursos per implantar zones de baixes emissions i transformar la mobilitat urbana, segons ha avançat El País i ha confirmat l’ACN.

  En la missiva, el ministeri que lidera Raquel Sánchez envia un avís tenint en compte “les notícies aparegudes en mitjans de comunicació sobre decisions adoptades per determinants ajuntaments beneficiaris de subvencions del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per la implantació de la ZBE i la transformació digital i sostenible del transport urbà que podrien suposar una modificació de les actuacions subvencionades o la seva reversió”. De fet, la carta arriba un dia després que la ministra de Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, amenacés de portar als tribunals ciutats com Badalona que han anunciat retards en l’aplicació de les àrees de trànsit restringit.

  L’escrit recorda que el règim de modificació de les inversions estableix que el beneficiari dels recursos ha de “complir l’objectiu, executar el projecte, realitzar l’activitat o adoptar el comportament que fonamenti la concessió de subvencions”, de manera que incomplir aquest mandat de forma “total o parcial”  provocarà el reintegrament de les subvencions rebudes.

  El ministeri de Sánchez també detalla que les condicions de les subvencions es poden modificar sempre que “els canvis no alterin la naturalesa dels objectius de la subvenció ni suposin un canvi substancial en el conjunt de les actuacions subvencionades”. Aquests canvis hauran de ser aprovats per la secretaria de Transports i es podran sol·licitar si hi ha una alteració sobrevinguda de les condicions que es pugui justificar, si s’obtenen altres aportacions que siguin incompatibles amb la subvenció o si es veuen penalitzats per retards en els pagaments.

  (Visited 63 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari