L’Ajuntament de Badalona retarda tres anys l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions

Xavier García Albiol justifica l'ajornament per no "castigar" els veïns que "no poden canviar-se el cotxe"

Cartell de la Zona de Baixes Emissions (ZBE)

El govern de l’Ajuntament de Badalona que lidera Xavier García Albiol (PP) té previst aprovar aquest mateix mes de setembre una moratòria de tres anys, fins a l’1 de gener del 2027, pel que fa a l’aplicació de les mesures relacionades amb les Zones de Baixes Emissions (ZBE). Segons la Llei 7/2021, del Canvi Climàtic i Transició Energètica, els municipis de més de 50.000 habitants han d’aplicar restriccions de vehicles per disminuir la contaminació del trànsit rodat.

“Aquest ajornament el fem pensant en tots els veïns de Badalona que resultarien castigats amb l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions i que no poden canviar-se el cotxe”, ha argumentat Albiol. De fet, segons les dades del consistori badaloní, en determinades ocasions les restriccions de circulació podrien arribar a afectar la meitat dels vehicles del municipi.

L’alcalde de Badalona ha assegurat que el seu govern “està convençut que cal prendre mesures per a la millora de la qualitat de l’aire perquè estem compromesos amb la sostenibilitat i la salut”, però ha afegit que “no podem obligar en la situació actual de crisi econòmica, de l’increment dels preus de la cistella de la compra, de l’augment de les hipoteques, que els veïns de Badalona hagin de fer front de manera immediata a una despesa tan important com la compra d’un vehicle”.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari